Geef Boeren Toekomst

Naar aanleiding van de groeiende onzekerheid in onze sector rond vergunningen, vraagt ook De Melkweg om begrip, zekerheid en een duidelijk kader. Want ook onze kinderen willen nog een toekomst als landbouwer.

Onze rijstpap, pudding en andere hoeveproducten zouden er niet zijn als we niet elke dag keihard werken om onze koeien te voederen, te verzorgen, hun eten te telen op onze velden.

Maar het wordt moeilijk, heel moeilijk. Onze zonen en dochter willen een toekomst als landbouwer, want het is heerlijk om op het land en met dieren te werken, op het tempo van de natuur en het ritme van de seizoenen.

Maar strenge en kafkaiaanse regelgeving, een ontbrekend stikstofkader en een rigide vergunningenbeleid doet hun toekomstdromen smelten als sneeuw voor de zon. Ze blijven hopen op een toekomst zoals ze die altijd al kenden: door vol passie te boeren, om voor elke Tielenaar, Antwerpenaar of Vlaming een eerlijke en betaalbare maaltijd te produceren. Van en uit eigen bodem.

Geef Hans, Dries, Viktor en Fien die kans, om daar hun leven aan te wijden. Daarom steunt ook De Melkweg de tractorenactie van de jonge boeren.

Want de vertraging die vandaag weggebruikers misschien ervaren door de actie, voelen jonge boeren al jaren over het verloop van hun toekomst. Daarom geven we vandaag een signaal: #geefboerentoekomst.

Ann Cools

De liefde voor onze stiel, onze koeien en voor elkaar zorgt ervoor dat we elke dag van de week met goesting opstaan en er invliegen. Dat zit verpakt in elk potje met een label van De Melkweg.
0499 22 70 97
2460 Kasterlee
Klein Broek 30